torsdag 6 april 2017

Planering inför sommarhalvåret


Henrik Alm - som ju agerar nån slags träningsmentor åt flera av oss intresserade motionärer - kallade mig till planeringsmöte häromkvällen.

Först sprang vi intervall-träning, 6 x (3,30+2,00), det var jobbigt som attan.
Men men.. vi tog väl oss igenom, Henrik på starkare ben än jag.

Sen var det meningen att jag skulle duscha hos Henrik, han vill bjuda mig på Pasta Carbonara och prata träning.
Nu hade jag glömt ombyte, så Moa och Isak undrade väl var det var för en märklig man som satt vid matbordet, iförd Henriks T-shirt (den var ju i minsta laget för en rejäl karl som jag) och skidkalsonger.
Nu var ju inga damer närvarande så det fick bli så.
Förresten var Linas mamma Elisabeth inom en kort stund, men fick brått ut igen. Jag förstår henne.

Samtalet gällde mycket att Henrik ville veta lite om vilka målsättningar jag hade inför sommaren och hösten, så han ställde några frågor:

Thomas, hur ser du på kommande säsong, vad har du för mål egentligen?
-Ja, först vill jag säga en sak: Annie har skaffat häst!  Jag vet inte riktigt vilken inverkan detta har på mitt privatliv (läs: möjlighet att träna), förhoppningsvis inte alltför mycket. Gnäääääggg!!

Okey.. då vet jag det, men om vi börjar med löpning, vad har du för mål?
- Mycket enkelt att svara på!
-Jag vill aldrig bli sist i Måndagsgängets träningar, den dan ICA-Peter kutar ifrån mig ska jag bli hovslagare istället. 
-Jag vill springa Göteborgsvarvet med Andreas och andra GFK-vänner, det är kul o lajbans. Helst på liknande tid som senaste åren, dvs slå AP med bred marginal. Räknar iskallt med att vara närmare Linus Hultegård också, tror han har nått sin topp nu.
Sen är det så att Per o Åsa Gabrielsson har spanat in ett nytt trevligt hotell i Gbg, det vill man ju inte missa.
Utsikten är enligt dom "heeeeelt fantaaastisk". Dessutom ville dom hemskanes gärna nån gång bli omnämnda på min blogg, så nu fick jag tillfälle till det.  Ska bli kul att prova det hotellet, det ser ju onekligen väldigt fint ut.
                  
Men Thomas, tillbaka till målsättningarna nu, vad tänker du mer?
- Jo, jag vill ju gärna springa Lidingöloppet också. Det där är ju ett lopp för dom RIKTIGA löparna. Förra året fegade t ex Jonas Sigvardsson ur i sista stund, rädd för att tappa ansiktet...
Han blir nog farlig i år, men det vore kul att tampas med honom där. Problemet är bara att jag är rädd att han inte klarar att hålla sig skadefri. Han har ju yttrat att han "utan problem kan gå ner mot 2,20", men han snackar mycket grabben.
Själv är jag ju som alltid mer ödmjuk och skulle aldrig fnissa i det tysta när han eller andra sticker ut hakan på det där sättet.

Okey Thomas, några fler löp-lopp på gång?
- Tja vi får se, det blir kanske några internationella storlopp. Jag har visserligen i dagsläget bara ett inbokat, men där räknar jag med att prestera på topp. Kommer att ha sällskap av en tre-fyra andra från hembygden där också.

Låter ju jättespännande Thomas, men skidåkningen då? Blir det stakning på blanka skidor även nästa år?
- Vilken fråga..  bensprätt tillhör det förgångna, det vet väl du om någon.

Ok, TB, då vet jag hur vi ska lägga upp träningen närmaste månaderna. Tack för ett bra samtal.
- Tack själv Henrik.

 
                             


   

1 kommentar:

  1. Åsenhögaloppet 2/9, skriv in det i kalendern.

    SvaraRadera