söndag 26 september 2010

Nordenström Dubbelkung. Rapport från Lidingöloppet.Det blev en minnesvärd resa till Stockholm för LGR-gänget.
Resan hade föregåtts av ett intensivt nummerlappsbytande pga olika förhinder, den officiella LGR-bilen innehöll till slut Bolmgren (erfaren, skadedrabbad men viker inte ner sig), Daniel P (erfaren, nyskadad men viker inte ner sig), Nordenström (oerfaren men i toppform) och Thomas Linder (oerfaren men i god form).
Därutöver fanns Kvarnströms-bilen, Åsenhöga-bilen, Hellströms-bilen och en del annat Gnosjö-folk på plats.
Inte undra på att speakern vid ett tillfälle hördes ropa att Gnosjö tycktes ha skickat en hel delegation!

Fredagkvällen angav tonen med tre lyckade förberedelser:
-De erfarna i bilen delgav de mindre erfarna vissa Lidingö-tips vilket tacksamt noterades och uppskattades.
-Framkomna till huvudstaden lämnade vi först av Daniel hos Naprapat-Emelie. Eftersom detta besök tog längre tid än beräknat kunde vi andra vila oss i form på hotellet.
-När Daniel äntligen anslöt igen hade vi hunnit bli hungriga. En fler-rätters pasta-middag intogs ihop med prins Carl-Philip och hans livvakter.
En förfrågan om att hänga med hem till slottet och titta på Diggiloo avslogs då vi inte ansåg oss ha tid för utsvävningar denna kväll.

Lördag förmiddag:
Stadig frukost med solig utsikt över skärgårds-båtarna, därefter Taxi-transport med marathon-grek till Lidingövallen.
Daniel,som på morgonen fortfarande hade så ont i ryggen att inte kunde ta ett löp-steg fick mirakelbehandling av ytterligare en oljig o söt tjej-massös, vilket (för att citera Daniel)..."gjorde att jag plötsligt inte kände av ryggen alls". Livet är märkligt.
Sedan följde nummerlapps-nålning,chip-montering, och de tillhörande kompis-psykningarna på Lidingö-altanen.
Förbrödningen med Åsenhögas representanter uppskattades, även om dom senare på själva tävlingen (beklagligt nog) stod att finna längre ner på resultat-listorna.
Vi vill särskilt ursäkta oss till Tina Molin som på nära håll tvingades åskåda ett flertal klädombyten. Hon avfärdade dock det pinsamma med att (citat): "jag har sett både mer och värre saker i herr-avdelningen i Töllstorps-hallen". Ett klokt och diplomatiskt uttalande.

Tävlingen:

Nordenström (som mutat sig till en plats i startgrupp 1C) drog iväg som ett jehu.
Alla visste att han var i god form, men han skulle visa sig överraska än mer..
Han presterade en riktigt stark första halva, och hade ändå krafter kvar att avsluta i god fart. Tiden: Mäktiga 2,29,35 Tävlingens LGR-kung!!
Inte konstigt att han med smärtande ben utbrast det kraftigaste "Ooouuccchhh" vi någonsin hört när han skulle stiga ur bilen vid en kaffepaus dagen efter..(vi låg dubbla av skratt..). Heder åt denna kämpe som visade sin tävlingserfarenhet i rätt ögonblick.

Bolmgren smög iväg i startgrupp 2. Med erfarenheter från tidigare Lidingö-lopp i bagaget gick han ut i moderat fart. Kunde därför detta år klättra över det besvärliga 16-20-km-avsnittet i god stil, och hade sedan krafter kvar att avsluta på fina 2,35,40. Ett helt oväntat personligt rekord!

Daniel gjorde ett liknande lopp, en fin första hälft följdes upp med en lika stark avslutning, sista 5 km riktigt snabbt. Efter loppet utbrast han att "han önskade att han aldrig skulle nå fram till målet", så talar bara en sann långdistans-entusiast!
Detta var personligt rekord med en kvart, riktigt bra gjort av någon som en stor del av resan mer såg ut som en fällkniv.

Thomas Linder gick i mål på 2,50 , en förnämlig nybörjar-tid.
Även han hade startat i ett lagom tempo, men till skillnad från de mer erfarna löparna strejkade sedan benen vid Aborr-backen och de avslutande kilometrarna. Han fick kämpa hårt på slutet.
Men en Ekhults-son viker inte ner sig, med krampade ben stretade han sig i mål.
Heder åt en bra löpning ,nästa år blir han riktigt farlig.

På hemvägen - även den med Taxi - konverserade vi den turkiske chauffören som var mäkta förvånad över våra prestationer. När vi sedan berättade om ännu längre prestationer (marathon..Swiss Alpine..) ja, då gick han i taket och tvingade undertecknad att ringa "turkisk kompis", så att även denna man fick veta att det var möjligt att springa så långt. Det var verkligen en multikulturell upplevelse, som delgav oss målande beskrivningar av den turkiska topografin mm mm.

Lördagens middag gick återigen i italiensk riktning.
Vi åt dubbla huvudrätter (s.k. pasta doppolo), och Daniel hade därmed god tid att redovisa resultatet från fredagens interna " gissa vilken tid dina kompisar kommer att ha-tävlingen".
Även här var kampen ytterst jämn, men Nordenström drog längsta stråt och blev därmed DUBBBEL-KUNG !!, något som aldrig tidigare hänt i LGR-historien. Ytterst skickligt.
Det kluriga var att alla 4 hade över-presterat, ovanligt.

Det gläder det inre LGR-gänget att vi nu ser unga löpare intressera sig för denna ädla sport. I nedanstående resultat-lista ser vi ett flertal fina prestationer från det yngre gardet. Dom har några år på sig innan dom har genomfört lika många tävlingar som Gnosjös Grand Old man, Ingvar Lundberg.
82 år ung fanns han på plats och placerade sig 10:a i sin klass. Imponerande!

Bröderna Johansson-Öberg gjorde särskilt fina tider, Alexander i nivå med vad Bosse Göransson brukar göra. (Bosse fanns tyvärr ej med detta år).
Starkt av Tina Molin att klara 30-km-loppet, och som vanligt sprang Monika bra på halva distansen.


Här följer officiella resultatlistan efter lördagens tävlingar:

434 Alexander Öberg 82 Gnosjö SWE 1307 2.16.28
1354 Carl Johansson 79 Gnosjö SWE 1571 2.29.27
1374 Niclas Nordenström Gnosjö SWE 766 2.29.35
1758 Daniel Sigbladh Gnosjö SWE 2.33.53
1943 Thomas Bolmgren 62 Gnosjö FK SWE 20256 2.35.40
2169 Daniel Petersson 73 Gnosjö FK SWE 30207 2.37.34
2416 Victor Persson 90 Gnosjö SWE 90944 2.39.10
4137 Thomas Linder 69 Gnosjö SWE 40242 2.50.33
4720 Jonas Sigvardsson Åsenhöga 2.54.04
6539 Pär Simonsson Åsenhöga 3.06.09
7499 Mikael Hellström 69 Gnosjö SWE 40048 3.14.05
7820 Lars Kvarnsund 67 Gnosjö FK SWE 30338 3.17.19
7985 Joakim Tallbäck 70 Gnosjö SWE 91416 3.18.54
2066 Tina Molin Åsenhöga 3.34,40

Lidingöloppet - M80
Plac. Namn Född Förening/Ort Land Startnr Tid
10 Ingvar Lundberg 28 Gnosjö FK SWE 76207 0.28.16

Lidingöloppet - MK15
Plac. Namn Född Förening/Ort Land Startnr Tid
325 Monica Hellström 71 Gnosjö SWE 14115 1.16.48

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar