söndag 19 augusti 2012

Åsenhögaloppet 2012

Åsenhöga hade som vanligt i Augusti kraftsamlat till en väl organiserad terrängtävling.
Banan var väl preparerad, vätskekontoller bemannade och tidtagningsklockan uppsmörjd.Rekordmånga löpintresserade mötte upp, och regnmolnen skingrades lagom till eftermiddagen.
Lite kvav luft, men i princip fina förutsättningar inför kraftprovet.


Rikard Claesson fick gälla som favorit, och även om Alexander Öberg mfl hängde med fint i början kunde Rikard dra ifrån efter några kilometer och vinna ohotad. Hade Richard varit mer pressad är väl frågan om inte banrekordet hade varit i fara, nu "nöjde sig" denne snabblöpare med utmärkta 32,55.
LGR-löparna  var överlag nöjda med sina prestationer, resultatlistan kan studeras på
http://loppet.frasteknik.se/Data/Sites/1/pdf/åsenhögaloppet-2012.pdf


Bland deltagarna kan bl a nämnas:

Olof Forsberg med fru Annette, som utkämpade en hård kamp på korta banan. Med ett forcerat krumsprång från Annette besegrades Olof de två sista metrarna.

Anton Holmgren, juniorlöpare som på lätta ben seglade förbi undertecknad med halvannan kilometer kvar. Hur kan man springa i så fladdriga kortbyxor!?

Daniel Sigblad visade att cykelmusklerna fyller funktion även i löpning, fin slutspurt igen!

Isak Nilsson, tävlande för suspekta "Kräftan IF" siktade på att ta rygg på mig, tji fick han! (Men personligt rekord är bra nog.)

Torgny Sundquist är en mycket stark skidåkare och cyklist, och inte dålig på löpning heller! 

Andreas Petersson var trött men mycket nöjd med sitt lopp. En ovanligt offensiv löpning från denne taktiske mästare. Vart tog fotsmärtorna vägen....?

Mattias Petersson, boende "på banan" känner terrängen väl, vilket han visade med fina 42,21.

Sören fick släppa till ett par minuter i år. Lätt skadedrabbad gjorde Sören ändå ett bra lopp.

Håkan Hägg startade som vanligt i ursinnigt tempo, fick lugna sig lite eftersom det visade sig att banan även innehöll uppförsbackar. Bra kämpat!

Mats Svenningsson är alltid i fin form i såväl löpning som skidor. Med Sonakull-gener i kroppen hanterade han den kuperade terrängen mästerligt.

Tryggve G. vet man aldrig var man har. Överraskade återigen med ett strongt lopp.

Anton o Thomas Linder går en intressant framtid till mötes i löparspåren. Vad månde bliva..?

Johan Berkö från Anderstorp fanns på plats i år igen, har sprungit SAMTLIGA Åsenhögalopp.

Damklassen vanns av Linn Lorentzon från Skillingaryd, men hon jagades tappert av bla Monica Hellström, Ann-Britt och Ulrica.

Korta banan vanns av Rasmus Larsson respektive Matilda Linder.
Här kompislöpte även Edvard Bruveris och Hugo Bolmgren på fina 14,03.
Nämnas bör även att LGR-gänget var representerat på "Prinsens Minne" , en relativt krävande halvmara i Halmstad samma dag.
Thomas Nilenfors sprang på ca 1,33,   Daniel Petersson 1,54.

För att inga anklagelser om fuskträning skall inkomma till redaktionen meddelas även att Thomas, Isak och Torgny stakade 18,05 km (Gnosjö-Anderstorp inkl Tokarpssvängen) på rullskidor söndag kväll. Mestadels normaltempo, ett o annat backryck förekom dock.

4 kommentarer:

 1. Efter gårdagens reportage i Värnamo Nyheter har det inkommit ett flertal protester till tävlingsledningen vad gäller tjuvstart på några av löparna, bl.a. startnummer 395. Vi inom tävlingsledningen ser mycket allvarligt på detta. Vissa klassar det till och med värre än fuskträning. Efter idogt bläddrande i historieböckerna har vi konstaterat att detta är den första tjuvstarten i loppets 22-åriga historia. Innan vi har vårt extrainsatta styrelsemöte i morgon kväll där vi skall behandla denna fråga samt fatta beslut om eventuellt vidtagande av disciplinära åtgärder vill vi ha in synpunkter från dom närmast inblandade, bl.a. då startnummer 395. För att skynda på processen går det bra att skriva en förklaring här i bloggen. Kan nämna att mannen med startpistolen, Roland "Abbas" Larsson, inte har kunnat nås för en kommentar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Tävlingsledning.
   Jag emotsätter mig kraftfullt antydningar om tjyvstart.
   För det första vill jag nämna att Abbas nära nog sköt örat av min livskamrat Lena. Jag rensar fortfarande krut ur hennes vackra öra.
   Av detta kan man dra slutsatsen av startskottet BORDE ha uppfattats i tid även av övriga deltagare.
   Att jag är den ende riktigt alerte i startfältet framgår tydligt av den fotografiska bilden.
   EXAKT när skottet small satte jag iväg, emedan övriga luslöpare inte fick fart på benen förrän halvannan sekund senare.
   Inte konstigt att så få Åsenhögabor placerar sig bland de främre.
   Jag är känd för min goda hörsel, till skillnad från min svaga syn. Lyckligtvis sprang jag ändå rätt väg genom att lyssna mig fram utefter banan.
   Startnummer 395 förutsätter härmed att mina aspekter respekteras. Det var alltså inte jag som tjyvstartade, utan andra som var långsamma!

   Radera
 2. Haha, vem skrev den kommentaren?:D

  SvaraRadera
 3. Tävlingsledningen Åsenhögaloppet23 augusti 2012 12:43

  Gårdagens extra styrelsmöte beslutade enhälligt att AVSLÅ alla inkomna protester gällande eventuella tjuvstarter på Åsenhögaloppet 2012 och då främst på startnummer 395.
  Tävlingsledningen har bl.a. tagit hänsyn till följande aspekter i sitt beslut: mannen med startpistolen har tidigare jobbat som kommunalarbetare, livskamraten Evas förmodade hörselskada, målsägarens nya karriär som MTB-cyklist samt sist men inte minst, målsägarens höga ålder (mellan 50 och 60 år).
  Vi inom tävlingsledningen anser nu ärendet som avslutat och ser ram emot nästa års lopp.
  Synpunkter på juruns beslut kan med fördel lämnas under Lidingöloppshelgen, förslagsvis på någon trevlig lokal i Gamla Stan på lördagskvällen.

  SvaraRadera