torsdag 12 februari 2015

Kuriosa-information


Hugo B försöker så smått komma igång med lite skidtränng av olika slag.
 Onsdagens försök att köra alpint på Isaberg slutade med bruten vänster-tumme och gips i tre veckor.
Enligt Hugo berodde olyckan på att "backen var full med ouppfostrade småungar från Danmark som borde veta bättre än att stå i vägen för mig" , slut citat. 
Det vore nog bättre att Hugo höll sig till sin kära fotboll eller fortsatte utveckla sin längdskidåkning. Även här finns en del att förbättra (se bild nedan).


Fuskträning är ju ett känt begrepp inom vår bekantskapskrets. En som tagit detta till en ny nivå är Thomas Hansson. Han räknade iskallt med att inte bli upptäckt när han vid Töllstorp startade sin längdåkningsträning omkring kl 22.00 härom kvällen.
Men då känner han inte oss andra... Daniel Pettersson skymtade Thomas siluett då denne stod o filosoferade över bansträckningen i månljuset..En annan kille som i oroväckande hastighet förbättrar sin kapacitet är Erik Svenningsson.
En kombination av några goda råd från mer erfarna åkare och egen uppfinningsrikedom har fört Erik framåt.
När jag träffade honom idag på Köket (världens bästa lunchrestaurang), så berättade Erik att han tack vare sitt eget konstruerade höghöjdsskåp kommit ner i en vilopuls på sensationella (och medicinskt remarkabla) 42!
-Jodå, säger Erik, enligt noggranna mätningar av IBM så är det faktiskt så. Dom har aldrig mätt upp en rörinstallatör med så låg puls tidigare. Och nu när jag på TB´s inrådan skaffat mig stavar som håller för min armstyrka, ja då blir ju förbättringen enorm.
Här ser vi Erik vid sitt höghöjdskåp VTHIVT31.
Till höger Teambilen med stavförvaring på taket, mycket praktiskt ordnat


-Det återstår en del produktförbättring på höghöjdsskåpet, fortsätter Erik. Det blir lite trångt när jag klämmer in mig, men Petra brukar hjälpa mig att stänga dörren med en kraftig knuff, så på det sättet brukar det gå bra. Jag har nu siktet inställt på ny rekordtid i Vasan, lita på det !

Bolmgren gjorde ju ett någorlunda lyckat framträdande i Marcia Longa nyligen. Den italienska organisationskommitén uppmärksammade detta och har tillsänt Bolmgren ett par rejäla banderoller som minne, varav det ena för stunden pryder Bolmgrens arbetsplats.Till slut måste nämnas att Roland Eidhall och Åke Svenningsson båda överlevde Engelbrektsloppet.
Tiderna räckte tyvärr ej till uppseedning i Vasa-leden, något som dock inte bekymrar dessa flitiga skidåkare nämnvärt.
Här ser vi de båda herrarna i startögonblicket:

Vid Torsdagen kvällsträning i det s.k. Stavbrottet i Anderstorp körde Kallin, Bolmgren, Nilsson och Ling en timma i hyfsat tempo.
Anderstorpsborna (läs Bogesten) stod med gapande munnar och beundrade kvartettens framfart.
Men han ska ha en stor stjärna i protokollet då han inte tvekade en sekund att låna ut sina stavar till oss när vårt eget material falerade. Tack !!

Till helgen erbjuds tävlingar i bl a  Husqvarna, där kommer vi att få se ett antal dugliga GFK:are i spåren!
Det blir väl inte seger på nytt...?

Vi ska heller inte glömma löparna helt.
Det finns några som även vintertid sliter asfalten runt LGR-rundan. Bland dessa hittar vi M Holmgren och A Pettersson, men förhoppningsvis kommer även dessa båda att lära sig åka skidor vintertid en vacker dag...

Till sist vill jag nämna Andreas Brandö.
I senaste IT-loppet avgick han med överlägsen seger.
Han sitt team "viewer" nådde han målet på ca 12 minuter, en sensationell sprintseger.
Grattis!


  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar