tisdag 3 februari 2009

Skidträning i Idre !Onsdagen den 28:e Januari var vi elva gubbar (med varierande skid-bakgrund..) som satte oss i en liten buss och for iväg till Idre. Trots vissa busstekniska incidenter kom vi fram i tid för att avverka ett par mil redan på onsdagkvällen.

Några av oss hade som mål att seeda upp oss i Vasaloppets startfält (genom att prestera bra på lördagens tävling), andra att bara få till så många mil skidträning om möjligt.

Och vilka dagar det blev!
Solen sken, temperaturen stabilt vid blå-valla och fjällskogarna gnistrade längs spåren.
Tur det fanns en gemytlig våffelstuga där man kunde vila benen..

Flitig träning på torsdagen och fredagen, även om de som skulle köra tävlingen var lite försiktigare med att göra slut på kroppen.

På lördags-morgonen var tyvärr ett par av Gnosjös skid-stjärnor lite krassliga, men vi kunde ändå mönstra en stark kvartett som väl påpälsade stod på startlinjen bland ett par hundra andra åkare. Under skidorna gällde klassiskt grönt denna ryssföres-dag.
Speakern varnade för mycket kalla förhållanden utefter banan mot Särna, och kallt blev det.

Vid starten behagliga -5, men strax bar det utför och i svackorna sjönk temperaturen ner mot minus 25 grader. Brrrrrrrrrrrr.....!!! Flera skidlöpare ådrog sig köldskador och en del tvingades bryta. Inget stoppar dock en tjurig smålänning, först till mål av oss kom Bosse Göransson, följd av Bolmgren, Björnell och Stenholm.
Glädjande rykten nådde oss dessutom, då en annan av GFK´s kämpar (H Hermansson) gjorde en strong insats vid Hallby´s seedningslopp. För att ytterligare manifestera sin styrka valde han att köra ett varv mer än alla andra, sådana tag imponerar!

Efter att på kvällen ha firat framgångarna med dubbla portioner pasta så bar det av hemåt igen på söndagen.
Ett stort tack till Björnell för initiativet och buss-körningen (där han fick bekänna färg både mot trilskande batterier och snabba rådjur). Hoppas på repetition nästa år!
Tack också till STF vandrarhem i Särna, ett ytterligt gemytligt ställe som rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar