söndag 23 maj 2010

Ett dramatiskt Göteborgsvarv. Mia skadad.


2010 års Göteborgsvarv ska vi sent glömma.
Redan innan loppet hade flera LGRare haft skadebekymmer, men då visste vi inte vad som väntade på själva tävlingsdagen.
Göteborgsvarvet bjuder ju ofta på fint och varmt väder, men denna gång brände solen än mer obarmhärtigt över löparna. Ute på Hisingen var värmen och solgasset väldigt besvärande.
På stadion var det många som fick ledas över mål-linjen, fullkomligt utmattade.
Sjukvårdstälten blev överbelastade, Sahlgrenska fick upplåta ca 60 sjuksängar till ut-torkade löpare.
Tack till alla Gnosjö-bor som med ivriga heja-rop höll igång oss längs banan, det är ett bra stöd när kroppen egentligen bara vill ge upp.

När det gäller resultaten så hänvisas till tävlingens websida: www.goteborgsvarvet.com/Lopare/Resultat/Avancerad-Sok/
Men naturligtvis måste några kommentarer ges till hur det gick för LGR/Gnosjö-löparna.

Kung för dagen blev Mattias Lundell!!
Trots hettan presterade han fina 1,26,09 ,ynka 5 sekunder före Bo Göransson.
Mattias slutade placering 282!
Han har senaste månaden visat att han hade något stort på gång, och denna dag hade alla pusselbitar fallit på plats. Efter loppet såg han dessutom pigg ut, han hade tydligen hanterat värmen och vätskeintaget på att skickligt sätt.
Mycket starkt av Bosse att återigen vara i toppform trots att vintern mestadels ägnats åt skidåkning. Något säger mig att han blir svårslagen i Stockholm om två veckor.


Övriga topp-tippade:

Nilenfors har en tid lidit av infektion och kunde inte prestera i nivå med sin kapacitet. 1,37,02 är ingen dålig tid, men vi vet ju att han ska vara minst 10 minuter snabbare när han är frisk.
Endast någon sekund långsammare klockades Nordenström, riktigt bra i värmen.

Markus Frisk - som kommit i form väldigt snabbt senaste månaden - kapsejsade på avenyn. Som många andra underskattade han värmens effekt, och tillbringade en snurrig halvtimma på en trottoarkant innan han återfått så mycket kraft att han kunde ansluta till sin flickvän, som efter ett eget starkt lopp väntat länge nog bakom målsnöret. Markus kommer att revanchera sig med råge nästa år.

Linus H - som detta år inte tränat så mycket långdistans - visade att han alltid gör fint ifrån sig när det gäller, 1,30,28.
Här vill vi också passa på att nämna att Gnosjö faktiskt har en o annan snabb brandsoldat; Anders Johansson sprutade - förlåt spurtade - in på spänstiga 1,33,18.

Göran C inledde i fin stil, men fick kämpa hårt för att med endast 15 sekunder visa Bolmgren (1,34,33) ryggen. Göran gick i mål på 1,34,18 (observera att Göran ej syns i officiella resultatlistan pga chip-strul).
Sämre gick det för sonen Rickard. Efter dryga milen bestämde sig kroppen för att detta inte var roligt längre, Taxi Göteborg fick en körning från Hisingen till Slottskogsvallen. Trist för Rickard som (liksom Göran) var i riktigt fin form.

I slotts-skogen kunde Rickard för övrigt ansluta till såväl Kvarnsund som Sören H, båda fick bryta tidigt. Sören råkade ut för en med tävlare som ägnade sig åt "vadslagning", Kvarnsund hamnade i den del av slotts-skogen där det enligt honom själv inte fanns någon luft. Den åsikten delades av många denna dag.

Fler LGRare:

Daniel Petersson fick ägna söndagen åt analys av varför klockan ville över 1, 45 istället för under målsättningen 1,40. Till hans försvar bör nämnas att 1,45 är en god tid i denna värmen! Av bild framgår att benen onekligen var ganska stela..
Broder Andreas (2,04) behövde inte lika mycket funderande över varför han inte kunde göra sig själv rättvisa, en skadad hälsena satte stopp för all tempo-löpning.
Bättre gick det för Michael Holmgren som märkbart nöjd stoppade uret på 1,41,59. Inget tältande denna gång..

Michael Hellström (2,04)och Håkan Hägg ( 1,56) fick inte igång de snabbaste benmusklerna denna dag, men genomförde loppet på ett repektabelt sätt.
En jublande Niklas Vickman - som haft klokheten att på senare tid träna en del med LGRare - gjorde riktigt fint ifrån sig med 1,46,55. Trots att han i Göteborgsvarvs-sammanhang är ganska grön (se översta bilden) hade han pigga ben vid målgången.

Mia Svensson tillhörde dom som var uppskrivna på skadelistan, men genomförde ändå loppet med ömmande fot.
Hon tillbringade sedan kvällen på hotellsängen, varken foten eller övriga kroppen hade lust att göra mer den dagen.
Förklaringen kom snart...ett ben i fotleden hade gått av! Att genomföra loppet på 2,02 med ett brutet ben måste betraktas som en mindre bragd. Med sådana kämpa-takter är det ingen tvekan om att stor-resultat väntar i framtiden. Men nu får hon gå med gips o kryckor en tid. Se nu till att bli frisk snabbt, ev. sjukvårdsräkningar sätter du upp på firman ;)
Möjligen var väl läkarnas rådgivning inför loppet inte lika bragdartad...

Träningskamraten Monica Hellström fick till ett jättebra lopp, dryga 1,52 tyder på att Monica vet hur man hanterar solen.
Vid den efterföljande middagen märktes det tydligt att hon tänker ta upp kampen med en viss - snabb - fru Vejklint nästa år..

Ulrika H - som endast tränat kortare sträckor - genomförde ytterligare ett bra Göteborgsvarv. Det vore bra om hon kunde ge Göran o Rickard en träning med chippen framöver......

Hög tid att nämna att LGR-gängets hedersmedlem Josephine Johansson-A gick i mål på 1,24. Preliminärt 14 plats bland damerna! Inte en endaste LGR-gubbe i närheten!!
(Nämnas kan att jag själv testade hennes frukost-tips inför denna tävlingen:
4 pannkakor med sylt, 2 ramlösa och en näve valnötter, funkade jättebra!)
Det kan även nämnas att Mikael Hellström (2,04) provade en helt annan frukost.

Ytterligare några resultat:
Daniel Sigblad 1,41
Joakim Hedman 1,59
Jesper E 1,53
Jonas K 1,52
Per Simonsson 2,00
Lars Axelsson 1,49
T Linder 1,54
Anton Holmgren 1,43
Anders Bolmgren 1,57

Johan Petterson kom aldrig till start pga sjukdom, krya på dig!

PS! Om någon har några bra bilder från loppet så får ni jättegärna maila dom till mig; thomas@swemix.com

4 kommentarer:

 1. En LGRare skadad före loppet (Andreas)och tre under loppet (Sören, Mia och Richard).

  Hur kommer LGRledningen med TB i spetsen ta tag i dessa skadebekymmer så de inte upprepas till nästa år? Nya träningsmetoder, genomgång av kostvanorna? Vårens träningshelg kanske skulle förläggas till Strandgården istället för Gullbranna?

  För något måste väl göras...?

  SvaraRadera
 2. Din frågeställning är befogad.
  Vi kommer givetvis att radikalt ändra vår träning.
  1. Mängden dubbleras.
  2. Mer Trocadero.
  3. Ny-utvecklat löpsteg
  4. Mer höghöjdsträning (Åsenhöga)
  5. Bättre skor (idag används endast sockiplast)

  SvaraRadera
 3. Måste väl ändå ta chansen att kommentera utmaningen med oss brandmän. Framför allt hade vi ingen som bröt! Sen hade vi ju faktiskt några efter oss också. Vi är ju vana när det hettar till.... /Niklas Vickman

  SvaraRadera
 4. Kolla bifogade fil.

  Kanske blev för mycket konjak i Trocaderon? Fast det funkade ju för oss Åsenhögabor. Mer rutinerade....?

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Trocadero

  SvaraRadera