söndag 6 juni 2010

Resultat Stockholm Marathon -10
Vid Stockholm Marathon visade LGR-gänget att vårens träning gett resultat.
I minnet har vi träningslägret i Gullbranna, 33km-löpningen runt Gnosjö, tävlingar i Göteborg och Hamburg och många andra minnesvärda kvalitets-pass.

Förutsättningarna var för flera av oss inte helt optimala, diverse blessyrer och förkylningar gjorde att många av oss var lite tveksamma hur det skulle gå att tävla ett så här krävande lopp, 42,2 km går ju inte riktigt av sig själv om man säger så..

Lyckligt nog fick vi draghjälp av bra yttre förhållanden, varmt men inte FÖR varmt, obetydlig vind och mycket publik utmed banan.

Resultat:

Bosse Göransson visade på nytt vem som är starkast när det kommer upp till Marathon-distansen. Ohotad gick han i mål på personligt rekord 3,02,11.
Flickvännen Ann-Britt himlade med ögonen och insåg hur lyckligt lottad hon var med ett sånt kraftpaket till karl.
Mycket starkt av Bosse, det kan dröja ytterligare något år innan han viker ner sig mot någon av de yngre...

Som mycket överaskande tvåa kom Bolmgren in på Stockholm Stadion. Publiken vrålade i extas när man såg tiden 3,16,54. Var detta möjligt??
Utmattad men lycklig föll Bolmgren ihop med medaljen krampaktigt i handen.
Hade han gjort sitt livs lopp?


Premiärlöparen Mattias Lundell genomförde sitt första Marathon på ett mycket fint sätt. I jämn takt tillryggalade han kilometer efter kilometer och kunde skutta över mållinjen på 3,22,35. Hans godhjärtade föräldrar omhändertog honom sedan och erbjöd limousinservice ända till Småland.

Kort därefter syntes Thomas Nilenfors närma sig upploppet i karaktäristisk stil.
Trots sämre träning de senaste veckorna presterade även han personligt rekord, 3,26,13.
Prestationen befästes när det senare på kvällen stod klart att han varken kunde stå, gå eller äta. En verklig kämpe, värdig att tävla i LGR-byxorna.

Träningskompisen Niclas Nordenström hade visat god form hela våren. Trots bred och djup tävlingserfarenhet var det även för honom debut på Marathon-sträckan.
Eller åtminstone nästan... denne Japp-ätande viking har GÅTT New-York Marathon på ca 3,30! Noteras kan att han nu springande tog sig runt Stockolm på 3,35. Starkt!

Daniel Pettersson var - helt befogat - mycket nöjd efter en stark och jämn löpning.
Målet var att gå under 4 timmar, vilket han klarade med bred marginal.
3,45,00 kräver sin man, och även om benen klagade vid 35km så gav han sig aldrig.
Daniel - som efter loppet var oförskämt pigg - gjorde en bländande fin insats, och kommer att vara initiativtagare även till nästa års Stockholms-resa. Kan det rent av bli ytterligare ett Marathon i år...? Frankfurt har skickat ut lockrop..

Jonas Nydén (som lånat Andreas nummerlapp) satsade allt på ett kort. Stärkt av ett väl genomfört Göteborgsvarv ville han ge dubbla distansen en chans.
Denna gången fick han kasta in handduken strax före 30km, men kommer att göra ett nytt försök framöver. Väl kämpat!

Så till vår hedersmedlem Josephine Ambjörnsson/Villstad:
8:a på SM, tiden 2,58,57.
Helt otroligt bra.
Vi passar på att tacka för tränings-inspirationen, kul att Trocaderon gjorde SÅÅÅ stor nytta även för dig.Nu slickar vi Marathon-deltagare såren några dagar, väl mött vid Brunte framöver!

4 kommentarer:

 1. Bravo from Germany =)

  SvaraRadera
 2. It is nice to see that we even have german supporters to our Lauf-club.

  SvaraRadera
 3. Ett stort grattis till dom fina tiderna!!

  Hälsningar

  Jens Spendrup, VD på Spendrups AB och tillika generalagent för Trocadero

  SvaraRadera
 4. Trocaderon gjorde hela skillnaden! Jag får nog börja med denna dryck mer regelbundet framöver, kanske kombinationen pannkaka/trocadero är den optimala laddningen?? Bra sprunget hela gänget, hoppas ni fick mersmak och blev sugna på Frankfurt - där ska vi flyga fram på lätta ben till nya personliga rekord!! //Jossan

  SvaraRadera