söndag 21 augusti 2011

Löpning inför Åsenhögaloppet. Rullskide-säsongen inledd på allvar.

Lite information om senaste dagarna aktiviteter:

Det närmar sig nu Åsenhögaloppet.
Fuskträningen är i full gång, men det verkar mycket osäkert vilka som verkligen känner sig starka inför lördagen drabbning.
Informationen från LGR-gängets medlemmar lyser med sin frånvaro, jag vet helt enkelt inte vilka som dyker upp på startlinjen.
Vem kommer att bäst försvara LGR-gängets färger: Mattias Lundell? Göran Claesson? Nilenfors? Sören Hansson?
Eller ska de mer sommartrötta Bröderna Pettersson, Bolmgren eller Holmgren överraska?
Och var befinner sig Håkan Hägg och Nordenström? Ingen vet.
Hur som helst hoppas vi på ett välbesökt lopp på lördag.
Banan är perfekt till-fixad av funktionärerna och stämningen brukar alltid vara på topp i Åsenhöga.
De tidigare välkända problemen med dåligt uppröjda stigar är nu (och jag citerar den anonyme funktionären PäSim) " så gott som helt lösta".

Samme funktionär hävadar att banan i år är "unikt fin, värdig en OS-tävling". Han påpekar vidare att man i Åsenhöga alltid kan utlova "strålande solsken från en klarblå himmel" och att, som det heter "prisbordet dignar av tyngden från alla exklusiva priser som tillskänkts oss av ortens industrier".
I år har man dessutom (enligt den likaledes anonyme funktionären JoSigv)en extra attraktion, då man inhyrt "Sveriges utan konkurrens sötaste kranskulla".

Arrangörsklubben räknar sålunda kallt med rekordmånga deltagare.
Vi vet att vår vän Henrik Alm kommer ner från Idre för att om möjligt försvara förra årets triumf. Ett rafflande lopp utlovas, även om Linus Hultegård inte har möjlighet att ge motstånd. Han satsar samma dag på Midnattsloppet i Göteborg.

Rullskidorna är nu uppsmörjda.
Bolmgren har synts lite här och var. Kvarnsund, Björnell och Elmblad likaså.
På söndagskvällen gjorde vi en kollektiv-åkning på vår favoritarena Gnosjö Kyrka-Anderstorp T o R. Förutom de redan nämnda så gjorde Bosse G premiär(?).
Det blev en härlig åkning där Bosse som vanligt var aktiv i början.
Han lämnade sedan över stafetttpinnen till Elmblad som drog fint till Anderstorp.
Bolmgren o Kvarnsund samlade ihop sig till andra halvan.
Efter vändningen började krafterna att prövas. Elmblad o TB drog hårdast med de övriga precis bakom. I de svaga (men ganska långa) motluten hävdes lungorna när takten vreds upp steg för steg.
När Härryd passerats var det värsta över och ner mot Hyltan gled vi på ganska behagligt.
Efter dryga 50 minuter samlade vi ihop oss igen vid Kyrkparkeringen för lite eftersnack.

På inlines + stavar fanns dessutom 9-årige Axel Elmblad med. Hur den grabben åker är värt ett eget kapitel, men det skrivs bättre i framtida skid-krönikor...

För den Triathlon-intresserade kan berättas att Bosse och Ann-Britt Göransson avverkade sprint-varienten av denna sportgren gångna helg.
Bo rapporterar enl följande:
-Jodå, jag var väl bland dom sista som steg upp ur det svinkalla vattnet i Jönköping, FATTAR INTE hur Ann-Britt kunde glömma våra våtdräkter hemma i garaget.
Cyklingen blev sedan en lång pina, där jag riskerade att frysa sönder både det ena o det andra. Det hjälpte föga att jag för dyra pengar köpt en ny hjälm.

Fick äntligen upp kroppsvärmen i den avslutande löpningen, men då var jag ju hopplöst efter alla andra.
-Vilken placering fick du då Bosse?
-Vet inte. Men om du först delar resultatlistan på mitten, så hittar du mitt namn på nedre delen av undre halvan. Helt klart måste jag träna avsevärt mer kall-simning innan jag provar detta igen.

En sak till:
Det evigt unge Harald Hermansson visade nyligen att takterna sitter i.
Med starka forceringar i alla uppförsbackar presterade han en kanonfin tid på Cykel-Vasaloppet.
9 mil på dryga 4 timmar imponerar!!

Här pratar vi ju inte om landsvägs-glidande, utan om ett konditionskrävande terränglopp (på Mountain-bike) i den kuperade Dala-terrängen.
Vi är många som hoppas att Harald inte sätter stopp efter sina 30 uppnåda skid-Vasalopp, din erfarenhet skulle verkligen vara saknad i bussen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar