fredag 30 december 2011

Naturskönt löp-pass på höjderna.

Harald tog initiativ till ett långpass på fredagen.

Deltagare blev:
Jocke Kallin
Bosse Göransson
Thomas Bolmgren
Harald Hermansson

Bilen parkerades ovanför Marsås, eventuella krämpor redovisades på sedvanligt sätt:
Jocke: -Ni förstår, cykling o löpning är ingen bra kombination. Lårmusklerna är så tunga att släpa runt på..
Bosse: -Mina hälsenor kunde varit bättre, och det var dom också för ett par veckor sen, men nu börjar jag känna av dom igen..
Thomas: -Körde ett tufft intervallpass igår med Andreas, baklåren är spända o lite ömma..
Harald: -Grabbar, lägg av nu, vi kör lugnt o stadigt så ska ni se att det går bra. Men vänta lite, jag måste gå till skogen lite först bara..

Så bar det iväg i ett skönt prat-tempo. Passerade väster om Rudö, vidare mot Göshult och Abborrakull. In i skogen igen, fantastisk vy mot Gnosjöhållet, och kom sedan ut i Norrebo. Upp igen mot Göshult, förbi lilla torpet Rödjan, här blev det några fartökningar i den kuperade terrängen.

Snart närmade vi oss bilens parkeringplats igen, en härlig löprunda!
Vi beräknade sträckan till ca 16 km, ett lagom långpass i perfekt tempo.

Eftersnacket tog vid och vi var överens om att detta borde upprepas snarast möjligt, kanske redan nästa helg om inte snön kommit.
Fyra nöjda gubbar tog plats i Bosses konkurs-SAAB, som dock utan problem fraktade hem oss till respektive bostad där välförtjänt varmdusch väntade.

PS!
Tilläggas kan att Kvarnsund tidigare på dagen ville prova varianten "rullskidor på grus i sol", ett litet äventyr som naturligtvis undertecknad inte var sen att haka på.
Det blev en stabil åkning utan missöden ,trots gruset. Härligt väder!
För intresserade kan nämnas att det inte är några problem från Gnosjö till stora parkeringsplatsen (halvvägs till Anderstorp), därefter blir det dock mera grus vilket gör färden mindre bekväm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar