måndag 9 april 2012

Rapport från HV-Kalle

Jag, HV-Kalle, är en ständig (om än anonym) följare av vad som föregår i LGR-gänget.
Jag frågade blogg-redaktör Bolmgren om jag fick vara med o skriva ett inlägg, och inte bara behöva nöja mig med de korta kommentarer som jag ofta gör.
Och jodå, det gick bra.

Alltså kan jag rapportera följande från åskådarbänken:

På skärtorsdagen tycks de flesta motionärer ha hållit sig lugna. Här uppe i Åsenhöga (oj, nu avslöjade jag visst lite..) kyrkby såg man visserligen hur Bosse vankade av o an, mumlande något ohörbart om "hur lata alla grannar är, varför är det bara JAG som ska försvara Åsenhögas färger hela tiden"..

Långfredagen uppmanar ju till stilla kontemplation (vilket repekteras här uppe i vår by), men icke för ty såg man den ihärdige Bolmgren ute åtminstone en gång i Töllstorpsområdet. Rapporten nådde mig via mobiltelefon från en mera stillsam flanör som promenerade runt sjön.

Helgens höjdpunkt var när vi Åsenhögabor på påskafton fick se delar av LGR-gänget anlända till vårt lilla samhälle.
Två spänstiga karlar (dvs herrar Bolmgren och A Pettersson) steg ur en svart Volvo XC90, snöt sig i nävarna, kastade en nonchalant blick bort mot Bosses hus och satte sedan iväg runt Åsenhögavarvet. Att dom sprang just den rundan vet jag bestämt då de båda inspanades av såväl mullvadshataren O Forsberg som grisätaren T Gustavsson, båda boende utmed bansträckningen.

Efter dryga 40 minuter anlände dom mot skolan igen på pigga ben.
Jag tyckte jag hörde den ena av dom säga:
-Tja, det var väl en okey tid för att vara en lugn träningsrunda, men det var hemskt så mycket blötsnö dom har här uppe på höglandet. Det klafsade ordentligt runt skorna.
-Jo, svarade den andre, det måste vara kargt o besvärligt här vid kommungränsen.
Vad försörjer dom sig egentligen på här uppe??


På söndagen hade jag lite ärenden ner mot Gnosjö, och då såg jag ÅTERIGEN dessa två herrar med träningsskorna på.
Några bekanta som påpassligt fikade i vindskyddet vid Töllstorpssjön menade att löparna passerat TVÅ gånger, dvs minst 16 km lär ha klarats av.
För att förvilla var dom till förväxling lika klädda, hade inte den ene varit lite mer smalbent än den andre så hade man inte kunnat se skillnad på dom.

Sen hörde jag från säker källa -en av mina grannar- att det tränats även på måndagen.
Han hade hört att några LGR:are kört en relativt snabb 7-kilometersträning, medan andra harklat sig runt LGR-rundan på mer mediokra kilometertider.

Som ni märker så hänger vi med här uppe i Åsenhöga, så tro inte att ni Gnosjöbor kan träna utan att vi noterar vad som händer.
Vi har ju gett oss den på att Åsenhögavarvets resultatlista 2013 inte får se ut som sist, med enbart Gnosjölöpare på framskjutna placeringar, vi har väl NÅN STOLTHET i kroppen även här uppe på höjden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar