söndag 30 september 2012

Lidingöloppet mm!

En intensiv period har passerat.

Förra helgen (23/9) ordnade GFK den traditionella Tråddragar-rundan.
Håkan Hansson, Anton Larsson och Torgny Sundquist blev bästa Gnosjö-löpare, men Apladalens  LK tog annars hem de flesta tätplaceringarna inklusive Oscar Carlssons seger.
Dock försvarade spänstiga Linda Johansson Gnosjös färger genom att ha bästa tid bland damerna, bra jobbat!!

Nämnas kan även att ett bitter strid utspelade sig mellan Samuel Ling och Isak Nilsson.
Som så ofta - när det kommer till tävling - bestämde sig Samuel för ett resolut ryck i en tung backe, varvid en häpen Isak återigen fick se sig besegrad.
Så till Lidingöloppet, i lördags 29/9:

Ett bra gäng från vår kommun fanns på plats, därtill några utflyttade som dock måste nämnas här eftersom deras prestationer var mycket fina.

Linus Hultegård gjorde det vi alla misstänkte kunde hända, en tid under 2 timmar!
Placering 83.    Fenomenalt!!!
Med tiden 1,58,53 presterade han det bästa en Gnosjö-bördig gjort på bra länge.
Vi diskuterade vilka Gnosjö-bor som historiskt gjort bättre tid, och kunde komma fram till att supersnabbe Richard Söderlund sprungit på 1,52 och att troligen även Christer Park gjort någon kanon-tid under 2 timmar.
En enormt fin insats av talangfulle Linus som nu nog måste ge löpningen en rejäl chans framöver.

Victor Persson stod kanske för den största överraskningen med sina 2,16.
Victors farfar Valle var ju en stor GFK-profil, frågan är om inte sonsonen har minst lika stor talang.
Dessutom presterar Victor bra även i cykel och på skidor.

Mattias Lundell är alltid i fin form, och fick till ett bra resultat i sin Lidingö-premiär.
Av de i Gnosjö boende var Mattias bäst med sina 2,20.  Bravo!

Daniel Sigbladh kom in strax bakom med utmärkt fina tiden 2,26. Inte dåligt med tanke på ett krånglande knä, vilket dock höll ihop under loppet. Den här gången fick Daniel revansch efter att förra året blivit frånspurtad av en betydligt äldre löpare på slutet. Inga namn..  

Torgny Sundquist visade redan på tråddragarrundan att han gåt framåt som löpare.
Visserligen förevisade han ett halvt apotek av dopingmedel strax före start, men tyvärr faller varken Voltaren, Alvedon eller Läkerol under de alltför veka dopingreglerna. Ett starkt lopp som slutade med 2,29.


Bolmgren imiterade förra årets resultat med sina 2,32. Missade personligt rekord med en knapp minut, vilket han utan minsta tvekan skyllde på de många lerpölar som fanns längs banan.
-Ja, hade det inte varit för dom, så hade jag utan tvekan gått under 2,30. Jag fick ju zickzacka mycket mer än vanligt och har säkert tillryggalagt ett par-tre kilomer extra pga detta, meddelade han.

                                           

Sedan var det ett stooooort glapp ner till övriga Gnosjö-löpare..
I intervallet 2,50- 3,00 samlade en fin klunga ihop sig:
Där fanns i tur och ordning Monica Hellström, Daniel Petersson, Ulf Runum, Joakim Tallbäck, Jonas Sigvardsson och Andreas Petersson.
Strax bakom detta gäng hittar vi sedan i resultatlistan Michael Hellström, Tina Molin och Mats Sjöberg.

Tittar vi på de övriga distanserna som erbjuds på Lidingö-helgen, så kan vi konstatera att Bosse Göransson var lokal-bäst i 15km-loppet.
Där följdes han av Michael "jag ser en traktor" Holmgren, Per "Tuppen" Simonsson, Ann-Britt Göransson och Ulrica Sigvardsson.
Den normalt ödmjuke Bosse var inte sen att efter helgen påpeka att "han var den ende i Gnosjö kommun som klarade silvermedaljen".     

Har även noterat att Gnosjö-tjejerna Amanda Sjöblom och Linnea Park gjorde fina resultat på söndagens tävling.

Familjen Kvarnsund fanns som vanligt på plats och hjälpte oss övriga med ljudliga och ivriga heja-rop.
Diverse förkylningar och andra irritationsmoment hindrade i år Kvarnsundarna från att delta. Tack ändå för att ni hjälpte fram oss andra med era glada tillrop!


Vår vän, elit-skidåkaren Henrik Alm hade en tung dag. Gick ut i bra tempo, men hans ben ville bara vara med 2 mil, och inte 3. Sista 10 kilometrarna var en kramp-kamp för den gode Henrik. Normalt sett skulle han nog vara god för omkring 2 timmar, men klockan tickade iväg till 2,08. Bra nog!
På kvällen var hans maximala stegläng 10,0cm.

Har jag glömt någon.....? Säg till i så fall.


Några små notiser kring övrigt som utspelat sig denna trevliga Lidingö-helg i huvudstaden:

-Det finns medföljande respektive som på fullt allvar anser sig ha "gått in i väggen" under lördagens shoppingrunda. Detta emedan deras karlar kämpade med blod , svett o tårar på Lidingön.

-Andreas införde en ny maträtt på Restaurang La Scudetto.
Något som man enligt servitrisen "normalt sett endast serverar mindre barn".


-Ulf Runum har visserligen en tid i den officiella resultatlistan. Men fanns han verkligen på plats i Stockholm..?? Ingen har sett honom eller Mats.

-Jonas Sigvardsson hade fräckheten att passera Andreas en kilometer före mål. Lider dock nu av en lindrig nackspärr då han sprang hela slutkilometern med huvudet vridet bakåt. Dettat för att hålla koll på att Andreas inte kom ifatt honom på upploppet.

-Flera löpare missade drömgränser med ett fåtal sekunder. Här vill vi särskilt framhålla Ann-Britt, Mattias Lundell och Michael Hellström som utmärkta exempel.

.-Flamset o fnittret i Jonas Sigvardsson baksäte (på hemvägen) var nog det värsta jag hört sedan man åkte till Gisleparken på 70-talet. Att de inbitna ungkarlarna Simonsson och Sundquist var såna kvinnotjusare hade vi verkligen ingen aning om.
Simonsson skröt vitt o brett för flickorna om hur han brukar träna med sin kompis Mustafa (se bild), om hur han närmar sig handicap 0 i golf, och om vilka enorma skogsarealer han besitter..
Uppe på allt tyckte han - när vi närmade oss Linköping - att vi skulle stanna till på Restaurang "Tuppen"!!
Det fanns inga gränser för hans fräckhet denna dag.


-Andreas hade föresatt sig att "äntligen gå under 2,50". Dock var han så trött redan efter 2 kilometer att detta inte kunde komma ifråga.
-Ja, dessutom tyckte jag det var trångt i spåret idag, sa Andreas. Jag fick hela tiden ropa "flytta på er"  till en massa tjejer som gärna ville konversera med mig eftersom jag höll deras tempo.
Men sånt där har man ju inte tid med när det är tävling!


En trevlig helg var slut!


1 kommentar:

 1. Lidingöloppet M30  År

  Plac.

  Namn

  Född

  Klubb

  Land

  Tid

  Diplom  2001

  53

  Richard Söderlund


  1975

  Gnosjö FK  01:52:46


  SvaraRadera