söndag 20 oktober 2013

Rekordlångt på hjul !

Det hade legat i luften ett tag, att vi skulle göra en attack på Saras längdrekord när det gäller träning på rullskidor.
I våras presterade hon ju nämligen hela 83 kilometer.
 
Lördagens väderprognos verkade lovande, så vi var ett gäng som - utan att egentligen ha nån annan fastlagd plan än att köra riktigt långt -  samlades vi vid kyrkparkeringen kl 09.00.
"Vi" utgjordes av Sara Karlsson (hon ville väl inte riskera att missa en event. ny rekordnotering), Torgny Sundquist, Samuel Ling, Markus Sykora och Thomas Bolmgren.
I början var även Daniel P och Julia Ling med, men dom blev tidigt kaffesugna och försvann i Anderstorp mot Café Linnéa i Gislaved.
 
Men 5 inspirerade åkare fortsatte alltså från Anderstorp ut mot motorbanan och Nennesmo. Där vek vi av höger och följde skylten "Gislaved 9". Vi sammanstrålade med Daniel o Julia på fiket, och efter en snabb kopp kaffe stakade vi vidare genom samhället ut mot banvallen. Vädret var strålande och skidorna plöjde ibland genom drivor av smattrande gula höstlöv.  Vi rullade vidare norrut mot Hestra och ända upp till Höganloft där vi vände.
 
Händer o ryggar började nu ömma lite, men inget kunde stoppa oss. Vi styrde tillbaka mot Gislaved och stärkte oss med en snabblunch på Smålandia. Därefter genom Gislaved och ut tillbaka mot Nennesmo, dvs samma väg som vi kommit från tidigare på förmiddagen.
Förbi motorbanan, in genom Anderstorp och på cykelbanan tillbaka till Gnosjö kyrka.
Mellan A-torp o Gnosjö ropade GPS-Torgny "90 kilometer !", vi hade alltså nu tillryggalagt ett Vasalopp i distans.
Framme vid kyrkan visade Torgnys GPS-klocka 95,2 km.
Då kom jag på tanken att ringa till vår vän elit-Henrik (Henrik Alm) och fråga vilket som var den längsta distans han någonsin åkt. Svaret blev det vi anande; hans tur från Ullared till Gnosjö förra året hade mätt 102 km.
 
Alltså: Det var bara att se varandra i ögonen, bita ihop och staka vidare mot ett mål till, att åka längre än det längsta vi visste att någon åkt.
Det blev ett stycke mot Anderstorp igen, och vid Stjärnehultsvägen tyckte vi det fick vara nog.
Med bara någon kilometer kvar hände dessutom det som händer oss rullskidåkare ibland: En liten sten låste Saras hjul och hon stod på öronen. Ett trasigt byxben och ett skrubbat knä fick bli priset av deltagandet i rekordloppet.
-Det är det utan tvekan värt, sa Sara muntert!
Vid målet kunde vi glädja oss åt mäktiga 104,4 kilometer !!
 
Några personliga iaktagelser om deltagarna:
Daniel P: Alltid fikasugen.
Julia Ling: Alltid fikasugen.
Markus Sykora: Ville visa oss att han inte är en ynkrygg.
Sara Karlsson: Ofattbart stark som alltid.  
Torgny S: Dragvillig om det bara inte går för fort..
Samuel: Klarade sig utan att svimma. Gillar sockerbitar.
Thomas B: Ogillar dåliga brofästen. Gillar köttbullar.
   
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar