lördag 5 maj 2012

Vad är en LGR:are.... ??!!

Det har framkommit frågor på senare tid..

Vem är med i LGR-gänget?
SVAR:
Man är med i LGR-gänget om man själv anser sig vara med i LGR-gänget.
Är man osäker på om man är med i LGR-gänget så frågar man bara någon av ursprungsmedlemmarna Michael, Thomas, och Daniel (eller möjligen Andreas).
Svaret är då troligtvis Ja.
Man bevisar sedan sitt medlemsskap genom att under året deltaga i en eller flera träningar.
Ett alltför märkligt beteende kan ge upphov till uteslutning.



                                        

Hur är LGR-gänget organiserat?
SVAR:
LGR-gänget har en mycket tydlig organisation. Den består i att någon som anser sig tillhöra LGR-gänget ringer eller sms:ar till en eller flera andra LGR-medlemmar och frågar huruvida denne har ett intresse av att ge sig ut på en löprunda.
Det är viktigt att man vid detta tillfälle påpekar att man tänkt sig en lugn träning så att man inte blir alltför utpumpad och sliten efteråt. Hur det sedan blir i verkligen är en helt annan sak(s.k. Michael-träning)

                                         
                                            
                                       

Vad kännetecknar en typisk LGR:are?
SVAR:

En LGR:are känner till bansträckningen för LGR-rundan (9,6 km), och vet precis vad som krävs för att ha ett personligt rekord under 40 minuter.

En LGR:are har (beroende på dagsform) mycket varierad löpkapacitet (men ligger oftast mellan 3,30 och 5,45 /km).

En LGR:are blir inte bättre trots all träning, men eftersträvar att inte heller bli sämre.

En LGR:are är skadedrabbad åtminstone en eller två gånger per år.
Typiska skador är Överbelastning, Sträckning, Ischiasvärk, Tumsågning, Muskelbristning, Bröstsmärtor, Nästäppa, Hälseneskav, Benfraktur och Blurpmage.
Normalt sett påverkas inte en LGR:are av dylika skador utan fortsätter träna som vanligt.

En LGR:are botar alla eventuella skador med läsken Trocadero, samt genom att dagligen älta skadan med sina vänner. Man åtnjuter då stor sympati och medömkan.

En LGR:are bör ställa upp i en eller flera av följande tävlingar:
Göteborgsvarvet (lätt tävling), Gullbrannaloppet (hård tävling), Swiss Alpine Marathon (klart hårdaste tävlingen), Stockholm marathon (halvhård tävling), Tråddragarrundan (halvlätt tävling), Åsenhögaloppet (halvhård tävling), Lidingöloppet (hård tävling) samt Sylvesterloppet (mycket lätt tävling).  Därtill är det obligatoriskt att deltaga i träningen på juldagsmorgonen. Vid detta tillfälle ser vi också gärna inbjudna vänner.

En LGR:are säger sig inte vara tävlingsinriktad, men gör allt han kan för att i nämnda tävlingar besegra andra LGR:are.

En LGR:are framhåller aldrig sina egna prestationer, men berömmer däremot i målande ordalag vännernas prestationer vid träning och tävling.

En LGR:are fusktränar regelbundet. Här har vi ett par verkliga specialister, vilka dock inte namnges på denna sida)

En LGR:are tillåts ibland (företrädesvis på vinterhalvåret) ägna sig åt längdskidåkning. Även rullskidåkning kan förekomma i något extremfall.
Alla andra sporter (så som t. ex. cykel, simning, schack, boule, traiathlon, och lerduveskytte) betraktas som materialsporter som ej kräver någon egentlig träning.

En LGR:are skriver gärna träningsdagbok, samt sparar sina nummerlappar som bevis på genomförda tävlingar. Eftersom en LGR:are är ytterst ödmjuk så skyltar man dock inte med dessa hur som helst.

En LGR:are är inte kvinnolöp-motståndare, utan uppmuntrar tvärtom flickor att ge sig ut o jogga så gott dom kan. Gärna uppe i Töllstorp eller runt LGR så att ni kan se och lära av oss grabbar.

En LGR:are är antingen singel, eller har en partner som visar mycket stor förståelse för hur otroligt viktig den superviktiga träningen är.   Trädgårdsarbete, Däckbyte, Städning, Snöskottning, Barnpassning, Glödlampsbyte, Räkningsbetalning, Lördagsutflykter och liknande bestyr kommer alltid i andra hand.


                                      





.

3 kommentarer:

  1. Hoppas jag blir frisk snart i min rygg/höft så kan vara med på nåt LGR-pass. Ni verkar att ha roligt i den den där gruppen.
    Vad gäller "kännetecken för en typisk LGR-are" så tror jag att jag passar in på dom flesta kriterierna. Det skulle väl vara fuskträning då i så fall som inte riktigt är min grej. Anser att det finns inget som heter "fuskträning" utan all träning skall accepteras.

    SvaraRadera
  2. Undrar vem som blir förste LGR-are i detta loppet?

    http://www.ultratrailmb.com/accueil.php

    SvaraRadera
  3. Har invigt 2 nya löpare i helgen på LGR-rundan + lite till (10 km), Anton Linder 9 år och Anton Johannesson 10 år, dessa båda ungtuppar klarade rundan på 64 min:) Båda herrarna var överens vid målgång "detta vill vi göra igen" framtiden är tryggad:)

    SvaraRadera