fredag 8 februari 2013

Tidigare blogg-tystnad övergår i information

Oj, vad ni har undrat varför bloggen har varit ut-torkad på senare tid.
Förklaring:
Redaktören har varit fullt upptagen med sin internationella skidåkar-karriär och har först nu återvänt till de karga Smålands-markerna.
Det finns hur mycket som helst att berätta från LGR-gängets löp- och skidsektioner, skrivandet måste tyvärr begränsas till korta nedslag i rapport-floden.


Daniel och Thomas Nilenfors är i god löpform.
Återigen visade Daniel vilken stark långdistansare han är, genom att som en vår-fågel kvittra runt 2xLGR i gott tempo. TN å andra sidan är ju alltid en av Gnosjös topp-löpare..


Målmedveten träning bedrivs nu även av Andreas och Michael. Båda visade bra kämpaglöd på en LGR häromkvällen.
Endast Bolmgren hade emellertid begripit vikten av broddar och fick i halkan stötta upp de övriga i kurvorna.
Mattias fanns också med på lätta fötter.


Men så till skidåkningen:
Thomas B hade fått möjligheten att följa med "Elit-Henrik" på en resa till Marcia Longa och König Ludwigs Lauf.
Bilen packades full med skid-utrustning, vallaväskor och underställ.. Det fanns emellertid en sittplats kvar, denna intogs av Europa-specialisten Åke Pettersson!
Resan gick ofattbart snabbt o smidigt, Åke underhöll chauffören med trevliga historier där allt från Hansi Hinterseer till el-kontakter avhandlades. Tog det en eller två timmar mellan Gnosjö och Seefeld...?

Väl ankomna till Seefelt och "Pension Sylli" gav vi oss ut "på stan" och intog en god middag.
På morgonen efter skulle Åke nödvändigtvis bevisa sina krafter genom att släpa med undertecknad på den tuffaste slingan, "Welt Cup-loipe", SVART-markerad på spårkartan....
Uppför, uppför, uppför, tills vi äntligen fick en paus i ett café högt upp i bergen. Därefter en vådlig färd nerför igen. En prestation av Åke att ta sig upp för denna krävande bana!
På eftermiddagen kvarlämnades sedan tyvärr Åke i Seefeld, jag o Henrik fortsatte över Brenner-passet till Cavalese i Italien.

Bilder säger mer än tusen ord. Här följer därför några impressioner som beskriver en härlig skidvecka i Cavalese, Lavazze och andra Italienska skidcentra, där jag hade möjlighet att campera ihop med förnämliga skidåkare.
Tack Henrik Alm, Anders P, Kristina R, vallar-Gustav och alla andra trevliga bekantskaper i Team Sysarb!

Henrik njuter i Lavazze:Thomas kämpar i Marcia Longa:
:

Thomas förevisar spåren på höghöjds-anläggningen:Henrik saknar Hawaii-pizza (vilket förståeligt nog inte fanns på meny i Italien)::


Marcia Longa. Målgången i Cavalese:Där Thomas hamnade i fint sällskap:


Anders Palmér och Henrik utanför Moena:Efter en vecka i ett soligt Italien gick färden åter norrut. Ytterligare ett långlopp väntade.
Starten i König Ludwigs Lauf (Oberammergau i Tyskland):Övrigt på skidfronten:
Torgny, Isak o Samuel gjorde fint ifrån sig på kanonloppet i Anderstorp häromdagen.
Dessutom VANN Sara damklassen före hemmafavoriten Majken, som dock hade god anledning till att nöja sig med en andraplats...
Tack förresten AOK för att ni släpper in oss Gnosjöbor på er fina konstsnö, hoppas ni å andra sidan trivs på Töllstorps-slingorna ibland.

Till helgen kommer många GFK:are att valla upp skidorna.
Ulricehamnsloppet och Lövhultsloppet i Nässjö hägrar.
Kan vi gissa att Torgny gör ett kanonlopp, att Isak o Samuel hotar strax bakom och att Marcus Sykora överaskar.... kanske vill fler blanda sig i leken..???

Kör hårt !


2 kommentarer:

  1. Mina två största idoler på samma bild! Stort!! Vill ha lite mer info om ditt möte med Elof!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det var så att vi gick i mål i stort sett samtidigt. Ja,ja NÅN ENSTAKA minut före mig var han kanske. Men vi hamnade vid samma pasta-bord efter loppet, och där hade vi ett intressant samtal om myr-träning,syreupptagning,höghöjdsträning och andra gemensamma intressen. En trevlig kille den där Elofsson, kunde nog blivit riktigt bra med rätt sparring-partner.

      Radera