söndag 11 oktober 2015

Senaste dagarnas träning


Här följer några exempel på träningar som undertecknad och diverse andra GFK:are råkat ut för senaste veckan:

Andreas P och TB har genomfört två härliga löpbandsträningar. Vi har ju numera två band stående jämte varandra i det Gåröplåtiska kontoret, därtill värsta punk-dunk-musiken som hetsar oss till stordåd.
Mycket inspirerande.
Bl a genomfördes 4000 meter i bra tempo, följt av fyra s.k. ALM-backar (hemligt recept)

Söndagen innehöll morgonpigg cirkelstyrka, där dock endast de mest ambitiösa deltog (Läs: TB, HA, SK)
Övriga låg antingen o sov, vallade kor eller bara vägrade.
Därtill cyklade vissa två timmar under övervakning av cykel-maestro Erik Svenningsson.
Dessutom genomfördes på seneftermiddagen stavgång på Isaberg. Där hittade vi Thomas, Henrik, Andreas, Linus Å, Jonas S och Sara K. Passiva deltagare var Lina, Moa och stark-Isak.
15 sek löpn/15 sek vila, det behövs 20 sådana att ta sig upp till toppen.
Detta genomfördes två gånger.
Belöningen blev en fantastisk klar höstdags-utsikt från toppen, men tyvärr är jag inte säker på att Jonas Sigvardsson uppfattade den.
Hans glasartade och tomma blick talade sitt tydliga språk. Efter en kortare vila var han emellertid kontaktbar igen.
På Lördagen visade Peter Andersson att han är att räkna med. Han deltog i ett mäktigt långpass på 3 timmar och 40 minuter, innehållande så många backar man kan hitta i området.
Dvs Gnosjö-Norrebo-Gamlebo-tillbaks till Norrebo-Abborrakull-Smedjebo-Åsenhöga-Sommarhemsbacken-Gnosjö.   Och så samma varv en gång till!
Ytterligare några stakstarka från GFK:s framtidslag fanns med.

Även stakmaskinen har kommit till användning, Bolmgren pressade elit-Henrik genom att simulera spurtuppgörelse i Vasaloppet vilket fick Henrik att falla ihop och inte resa sig på ca 3 minuter. Verkar jobbigt att spurta i Mora..

Ja, så där kan en vecka se ut.

Vecka 42 inleds troligen med den s.k. Måndagsåkningen. Den är helt uppstyrd av herrarna Karlsson, Sigvardsson och Stenholm. Det känns tryggt.
-Lasse, stämmer du att du i stort sett utlovat snö redan inom ett par veckor?
-Så är det! Om ni inte observerat det själva så har i varje fall jag sett att det är ofantliga mängder Rönnbär i år. Och eftersom jag kan min bondepraktika så vet man ju att "Om rönnbären lyser i höst, faller snö till skidåkarns tröst".
Jo då, så blir det, troligen är det snö redan om nån vecka! För säkerhets skull har jag dessutom - på Vasaloppsvis - sparat en del snö hemma på min baksida, visst ser det fint ut?
Det är Ingemar K i bakgrunden förresten. Han har för en gångs skull tagit sig ur vilfåtöljen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar