söndag 21 november 2010

Rullblask i grådask.
Söndags-eftermidddagen innebar som vanligt rullskidor.
Efter diverse utprovning av olika arenor bestämde vi oss för att den bästa platsen var den blaskiga Vinkås-vägen. Orsak: Bra stavfäste. Viktigt för Daniel.
Det blev alltså back-intervall igen.

Åkare för dagen var
Johan Pettersson: Började med att bryskt hugga av nya staven i en vägbrunn. Så gör en riktig karl, men bör inom kort lära sig bättre stavhantering efter två malörer på kort tid. Den ende som för dagen insett att simglasögon var rätt utstyrsel.

Elmblad: Otålig tävlings-inriktad åkare som insett att hans bästa chans att nå toppen först är att ständigt tjuvstarta. Körde MINST lika många upprepningar som vi andra. Hävdade att han var uppe i 20 när vi andra räknat till 16.
Gnosjös genom tiderna bäste Vasalopps-åkare påvisade i efterföljande bastu skriftliga bevis på hur bra han var för 25 år sen, men höll även en mindre teori-kurs där han ledde i bevis att Oskar Svärds muskler mer består av fett än proteiner. Tycker det är roligare att basta än att sälja julkalendrar.

Bolmgren: Kämpade som en besatt för att komma ifatt Elmblad. Efter 12 upprepningar kunde han äntligen köra jämsides o passade då på att ställa två hundra olika frågor om hur man blir en bättre skidåkare. Men då orkade inte Elmblad svara längre.
Bolmgren förlorade alla stilpoäng genom snora mer än Wassberg. Bjöd dock på bastu o Trocadero som vanligt. Lovade att nästa gång köra i tvättade träningskläder.

Torgny S: Kör så stilrent att man kan tro att någon snörat ihop hans båda pjäxor.
Hans enda problem tycks vara att hjulen rullar alldeles för trögt. Om han nu ska argumentera att det "ger bättre träning" så vore det väl bättre att HELT PLOCKA BORT hjulen! Ende åkare som har egen servicepersonal. (läs: Sven S)

Daniel P: Klart snabbast. Nerför.
Dock något långsam i själva startögonblicket. Behöver därför träna explosivitet och inte bara att vara bäst efter 6 mil.
Ryktet säger att han tränar mer sång än skidåkning, men han påstår att det kan vara mentalt helt avgörande. Siktar stenhårt på att tampas med Harald som dock idag tränade ÄNNU hårdare i form av en långrunda löpning. Hans positioner är markerade på ovanstående karta.

Vi försökte även att via sattelit hitta Bosse, Kvarnsund och Johan H, men utan resultat. Måhända hade dom hamnat under något vallaställ, letande Blå Extra.

1 kommentar:

  1. Jag var ju i Beitostölen och testade på världscups backarna.
    Men det krävs nog lite mer träning för att klara av dom backarna. Kul att gå på snö men väldigt jobbigt.

    SvaraRadera