söndag 19 maj 2013

Göteborgsvarvet 2013, en het historia.


Vi anade redan dagarna innan att det skulle bli ett varmt o skönt i Göteborg, men .... det blev värre än så.
En strålande sommardag för publiken, men inte nyttigt för löparna.  Enligt flera som jag pratat med uppmättes 30 plusgrader ute på Hisingen, och det är lite mer än vad vi normal-motionärer tål. Det sägs att ett 60-tal medvetslösa togs in på Sahlgrenska, därtill ett otal löpare som fick sjukvård "ute på gatan".  Det var i stort sett omöjligt att hålla vätskebalansen intakt i värmen. Organisationen skall dock ha en eloge för extra många vattenkontroller och duschar utmed banan.

Det fanns dock dom som presterade riktigt bra i värmen:

Rikard Claesson måste naturligtvis vara först på denna lista. Visserligen nu för tiden tävlande för IKHP i Jönköping, men en trogen deltagare i LGR-gängets träningar.
Med 1,16 blev han 44:e man totalt. Fantastiskt !!
En extra stjärna till Rikard som i vår dessutom dragit igång löparskola i Gnosjö, ett utmärkt initiativ!Vi visste att Gnosjöfostrade Linus Hultegård höll ungefär samma klass och mycket riktigt var han strax efter i mål. Att springa på tiden 1,17 är otroligt bra för en kille som tränar på egen hand. Ska bli spännande att se vad Linus åstadkommer på Swiss Alpine Ultramarathon i Juli..

Men efter dessa elitlöpare vill jag ändå lyfta fram våra duktiga tjejer:
Mia Svensson ställde in taxametern på 5,15-fart och genomförde ett riktigt bra lopp. Vid Götaplatsen - där ett häftigt hagel- och regnoväder svepte förbi under några minuter - blåste träningskompisen Monica Hellström omkull och fick lämna en liten lucka till Mia.
Båda klarade värmen bättre än de flesta, och de vältränade tjejerna studsade över mållinjen på fina 1,51 respektive 1,52.
På pastauppladdningen kvällen innan fick Monica en "lyckolapp" med texten "Die letzen werden die ersten sein".  Man får väl tycka att den slog in denna gång, bra gjort tjejer!
Här ser vi Mia "på topp" vid en tuff cykelträning i Frankrike härförleden:Bäste "äkta" Gnosjöbo blev Mattias Lundell.  Han placerade sig på finfina 319:e plats med tidsangivelse 1,28. Bra gjort!  
Träningskompisen T Nilenfors kände att värmen inte var nyttig och valde att stiga ur häxkitteln ute på Hisingen.  Ett val som han delade med Daniel Pettersson, Michael Holmgren och Mattias Pettersson.

Strax bakom Mattias Lundell kom  Victor Persson och Viktor Park, båda strax över en och en halv timma. Mycket bra!

Stabile Bosse Göransson kunde inte heller prestera som normalt, men hans 1,34 är riktigt starkt i den svåra värmen.  Bra kämpat!
Bosse hade ressällskap av Harald Hermansson Sr.
Harald gör aldrig ett dåligt lopp och hans 1,47 inger respekt. Harald placerade sig högt upp i sin åldersklass.

Thomas Linder har tränat flitigt och hans många mil gav resultat.  1,42!

Namnen Bolmgren brukar kunna klara värme ganska bra, men idag fick han lugna ner tempot rejält. Sluttid 1,44.
Förra året kunde arbetskompisen Sören Hansson sitta gladast vid Swemix fikabord, men i år får han sträcka ut handen både till Thomas o Mia. Sörens sluttid 1,54.
- Det här var inte roligt, utbrast den annars alltid förnöjde Sören efter loppet.  Enda trösten var att jag slog brorsan Håkan som gick in i väggen redan efter 5 kilometer. Håkan fick idag hålla på i nästan 2 timmar, det säger lite om värmen..

Några fler namn:
Fredrik Aronsson   1,50
Mikael Hellström    1,54
Andreas Pettersson 1,57
Joakim Hedman     1,58
Johan Holmgren     1,59
Linus Åkerlund       2,00
Håkan Hägg           2,09

Det finns många fler Gnosjöbor att nämna, men ni får själva studera resultatlistan på Göteborgsvarvets hemsida.

Mia Svenssons bror Peter tillhörde dom som kollapsade och fick tas in på Sahlgrenska. Lyckligt nog har han repat sig bra, det var ett par oroliga timmar..

Intressant är att 30 av 50 Gnosjöbor (som gick i mål) hade en tid över 2 timmar. Det säger också lite om hur jobbigt det var.

Väl mött nästa år igen!

    
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar