söndag 2 november 2014

Isak o Sara snabba på stakmaskin


När Isak på Söndagskvällen hämtade hem Sara från hennes resa till Tyskland så passade dom på att svänga in till den berömda stakmaskinen hemma i Erik Wickströms källare i Viared utanför Borås.
För dom som inte vet vem Erik är kan nämnas att han är elitskidåkare på längdskidor (blev 25:a eller nåt sånt i årets Vasalopp) och att han har en välskriven och välbesökt blogg där allt inom längdskidor dryftas.
http://erikwickstrom.se/


Isak - som är grym på kortdistans på stakmaskin - hade naturligtvis på känn att han skulle kunna göra ett bra resultat på Eriks "100-meterslista".

Och mycket riktigt, Isak gjorde ett kanonresultat; 17,3 sekunder !
Detta var den näst bästa tid som noterats, bättre än många elitåkare och bara besegrad av nån stor kille på mer än 100 kilo.
Det hör till saken att man har fördel av att vara lång och tung, men givetvis måste man vara både stark o tränad också.  Bra jobbat Isak!
Till saken hör att Isak var ordentligt uppvärmd efter att tidigare på dagen ha kört ett bra långpass med Kvarnsund o Bolmgren, bl a innehållande backen upp till Åsenhöga kyrka. Även här kom Isak på andra plats :)


Tror ni att Sara kunde låta bli att testa maskinen hos Erik?
Icke.
Som nybliven distriktsmästare på rullskidor är även Sara taggad.
Hon spände sin vassa blick i väggen och drog så att snörena glödde.
Resultat: Etta på tjej-listan med tiden 23,2 !!
Vad ska man säga..  resan till Tyskland tycks ha gett resultat, vet inte vad hon hittade för pulver där i gamla Öst-Berlin..
- Säg Sara, hur förklarar du att du är i så fin form efter din resa till Tyskland?
- Jo, det schka jag säga dig Herr Thomas, att där finsch det många schtarka och näringsrichtiga lifchmedel att tillgå minnsann. Schtora schöttbitar och den läckra schweinschnitzel och andra godsaker som här icke afschlöjas. Jag schänner mig schtark som den tschuren!

Det om det.

Nu går vi in i den kritiska träningsmånaden November.
För mörkt för rullskidor på kvällarna, troligen ingen snö än på ett tag.
Tror vi får åka till Berlin allihopa..
Utom Kvarnsund.. han börjar bli stark som attan ändå..

 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar