måndag 19 april 2010

Start 19:00....sedan blev det en lång kväll..Värsta långpasset i LGR´s historia!

Vid söndag-kvällens träning samlades 10 LGR:are för ett långpass.
4 av dessa genomförde målet 32,7 km.
Nilenfors adderade dessutom ytterligare ett par km efter målgång.

Övriga sprang 23 km.

Vi började med LGR+, därefter vidare med ytterligare en eller två LGR.

Att loppet blev möjligt berodde bl a på den professionella vätske-kontroll som arrangerats ovanför Gårö-backen av Lisbeth Pettersson med assistans av Claudia Pettersson. Stort tack för den väl-tempererade drycken.

Efter att ha slickat såren kommer här några intryck från deltagarna:

Michael: - Jo, jag kände mig allt lite småtrött på slutet. Annat var det på Tråddragarrundan i höstas, då visade jag allt den där Bolmgren ryggen. Får erkänna att jag ligger lite efter i min träningsplan på långdistans. Det hörs på flåset faktiskt. Annars fungerar det bra rent löptekniskt, nya skor har jag också. Igen. Och ny tröja. Och en varm skön mössa. Jättevarm.

Håkan H: - Hade laddat rejält med 2st 190-grams Hamburgare med extra ost o lök. Det gjorde susen ska jag säga. Undrar bara varför de andra inte ville ta rygg på mig...? 1,48 är jag verkligen nöjd med. Nästa gång blir det 3 hamburgare och en Pucko så jag orkar hela loppet.

Daniel: - Två varv gick bra, kände mig inspirerad när jag jagade ikapp MH och Niclas utanför fädernesgården. Hade tänkt jaga ikapp Bolmgren också, men insåg att det skulle bli väl tufft, han hade ju grundlagt ett tidigt försprång den där långsmale.
Mycket nöjd med att tillhöra dom som fullföljde, 2,44 är jag jättenöjd med. Undrar hur bra jag kan bli egentligen..?

Andreas: - Saknade den sociala känslan. Försökte samla ett par tre gubbar i en klunga, men Thomas tvivlade nog på vår förmåga. Valde att agera samaritiskt sista biten för att alla skulle komma i mål välbehållna.
Tiden har jag glömt. Den var säkert bra, det brukar den vara.
Snällt av mamma att visa intresse. Hon har alltid tagit bra hand om mig. Gett mig mackor o sådär. Sen får man ju tänka på att jag inte var med på träningslägret med alla dom andra grabbarna nyligen. Sånt påverkar ju.
Får man hälsa hem... ja, då vill jag hälsa till Claudia, Gabriel o Isak. Och så till min Sofia då. Tack för förra helgen, det var underbart..puss..


Nilenfors: - Härligt att visa att man får utdelning för allt slit. Kände mig faktiskt oslagbar om jag ska vara ärlig. Fast det har jag ju gjort rätt länge. Kul att Mattias hängde med så fint, och Bolmgren var ju grym första varvet, egentligen var det väl mycket hans förtjänst att sluttiden blev så bra. 2,24 är helt ok, nu får Szalkai se upp i Stockholm..

Niclas N: - Hade sprungit långt redan på lördagen, därför fick två varv räcka denna gång.
Ville jag så kunde jag ju GÅ ifrån dom här amatörerna, men vill ju inte knäcka dom totalt. 1,50 är jag nöjd med.

Mattias L: - Tja! Härligt att prestera 2,26 eller vad det var. Släppte Nilenfors vid Autsvarvning på sista varvet, men differensen blev ju inte så stor. Han har lite längre ben än jag, det är egentligen hela förklaringen som jag ser det. Bolmgren var ju också helt grym första varvet. Daniel verkade stark på andra. Inte så pjåkiga dom där gubbarna ändå. Foten funkade idag, hoppas jag inte får ont av mara-tån i Stockholm.

Johan P: - Härligt. Jag njöt redan när Daniel ringde meddelade om träningen. Jag gillar sådana här tokigheter. 1,50 efter 23km är väl ok..? Siktar nu på att placera mig bra i Göteborg. Bättre än åtminstone några andra LGRare. Tycker nog tiden talar för mig. Enda problemet är att jag har svårt att fokusera på bara EN gren, vill gärna ha variation. Har du sett mina badbyxor förresten..?

Bolmgren: - Hakade på dom yngre första varvet, kändes rätt enkelt. Sen tog jag det lite lugnare. Pratade en stund vid vätske-kontrollerna och sådär. Visst, förlorade lite tid på det, men man vill ju va social vetja.. 2,39 på 32,7km duger. Blev lite trött i ena benet alldeles på slutet, men det andra funkade fint. Vände mig om efter Daniel ett par gånger, men såg honom inte. Fast man ser ju inte så långt när det börjat mörkna. Förresten, vill gärna tacka Andreas för skjutsen mellan Kalset o Gårö på tredje varvet.

Göran: - Inte så mycket att tillägga. Fick en del att sköta nere vid reningsverket på första varvet, men var snart ute på banan igen. Då kutade jag ju enkelt ikapp de flesta, men Bolmgren nådde jag inte förrän halvvägs ut på andra varvet. Sen drog jag på lite, men sprang ju bara två varv. Tycker det räckte för att visa min klass. Formen känns riktigt bra nu, hoppas magen håller sig lugn på Göteborgsvarvet bara, det är ju längre till skogsbrynet där..

2 kommentarer:

  1. Vem är den nye löparen i gänget som kallas Johan P?

    SvaraRadera
  2. Johan Pettersson, halvkänd inom Marathon och Triathlon-kretsar. Har helt enkelt snackat sig in i gänget genom att påstå att ska träna upp sig till Triathlet. Sånt imponerar på oss. Påstår sig ha gjort Sthlm Marathon på 3.35, osäkert om detta går att lita på. Vi känner hans föräldrar lite, rejält folk, så han har fått en prövotid. Trots att han periodvis bott i Skåne.

    SvaraRadera