måndag 7 januari 2013

Thomas Bolmgren - Sveriges svar på Petter Northug




Det är en stor ära för mig att få göra detta gästinlägg på en sveriges mest respekterade träningsbloggar. Jag har nu under en lång tid gått och burit på något som jag bara måste få dela med mig av. Så här är det. 
 Vi är många som avundas vårt grannland i väst som har skördat en sådan stor skidåkare som Petter Northug. Vissa har inte tänkt på detta men vi har faktiskt vår eget svar på denna fantastiska idrottsman och han heter Thomas Bolmgren. 





Thomas?
Petter?
Det må väl vara så  att de först och främst är näst intill identiska till utseendet men efter närmare granskning har jag fått det känt för mig att de även är otroligt lika i spåret. Här kommer några exempel:


Båda är som starkast när det är lättåkt, ja rent oslagbara. I svag motlut och oavsett stavfäste kommer deras styrka till sin rätt. Dario Cologna och Henrik Alm - där har ni inte en chans!  






En annan sak som Thomas och Petter har gemensamt är deras stenhårda skalle och taktikförmåga. Båda disponerar sina lopp mycket klokt och när det bär av mot spurt har konkurrenterna inte en chans.
Det har även kommit till min kännedom att Thomas gärna pratar om hans styrkor och hur "ingen kan slå mig på  0-100 meter eller upp för Söderbybacken". Hmm...citat direkt hämtat ur Northugs lexikon.


Bolmgren är också mycket stolt över att innehava det svenska rekordet i backintervaller på rullskidor (52st!!). Exakt lika många som i Northugs norska rekord. Starkt!



Jag vill egentligen inte prata om svagheter men efter en helg som denna kan jag inte undgå det. Jag säger bara Alpe Cermis. Jag har förstått att varken Thomas eller Petter är några bergsgetter men visst kan de vara bra på att klättra men har man en hård dag tar krafterna lätt slut i en slalombacke. Tyvärr Thomas och Petter, ni lirar ju inte i samma viktklass som Bosse Göransson och Marcus Hellner. Hellner klättrade som en galning och tog in nästan två minuter på Northug bara på några få kilometer i gårdagens klättring, grymt. Som ni tidigare kanske har läst i denna blogg är Bosse en hejare i slalombackar både när det gäller klättring och utförskörning. Här har ni lite att jobba på grabbar.

Thomas, se nu till att finslipa detta så att ungdomarna inte har en chans att vara före dig in över mållinjen i Mora den första söndagen i mars!


Både Bolmgren och Northug gillar att spexa när de gått i mål.









Avslutar med en liten tävling. Vem är mannen på bilden? 
a. Thomas Bolmgren b. Petter Northug 




/Gellar - Ett troget fan av dessa stora idrottsmän 

7 kommentarer:

 1. Till den som kapat min blogg, vem det än är.... : Vet inte hur jag ska förhålla mig till detta mystiska gästinlägg. Smickrande, inspirerande, kul. Önskar hälften vore sant. Vill poängtera att mitt mål inte är att slå den urstarke Bosse, mitt mål är att se om jag kan fortsätta förbättra mig genom metodisk, men rolig träning. Att jag under tiden sporras av både äldre och yngre kollegor gör saken lättare. Men nu måste jag kontakta datainspektionen, bloggkaparen måste identifieras och oskadliggöras!

  SvaraRadera
 2. Vilket bra inlägg! Låt denna bloggkapare "Gellar" fortsätta skriva lite då och då!

  Mvh
  En trogen läsare

  SvaraRadera
 3. Måste väl vara svarsalternativ A?.. Hej.

  SvaraRadera
 4. A - helt klart!

  Heja Gellar!

  SvaraRadera
 5. Gellar - you are absolutely stellar!!!

  Alternativ A. Alla dagar i veckan.

  SvaraRadera
 6. Hoppas man får höra mer av denna "Gellar"! Röstar oxå på alternativ A!

  /en otrogen läsare

  SvaraRadera
 7. Givetvis är det alternativ A! Vem kan det annars vara??

  // Åkerlund

  SvaraRadera